lørdag 5. juni 2010

Retro kjole

Ønsket meg virkelig en ny, fin sommerkjole. Har forandret litt form etter graviditet og fødsel og nå syntes jeg det var på tide å finne plagg som sitter riktig og kler meg så jeg kan føle meg sommer fin og fresh, Fant dette mønsteret i et handarbeidet blad fra 1995. ser ikke så veldig fresh ut på bildet,men likevel så snittet riktig ut på tegningen. Så jeg sydde opp en prøve og fant ut at denne måtte amme tilpasses litt. Jeg justerte mønsteret til å passe meg og den har fått trykk knapper på skuldrene så jeg enkelt kan amme.Dette stoffet viste jeg i forrige innlegg og det er et herlig fargesprakende retro sengetøy. Synes det er så herlig å sy i og bruke retro sengetøy som er godt brukt - mykt og deilig, samtidig som stoffet er stabilt og fint å sy i.Dette er resultatet! sommerkjole uten ermer, innsvingt i livet og vidt skjørt. omslag toppen gjør også sitt til å få fin figurBak skulle jeg sy i glidelås, men kjæresten min kom med den gode ideen og bruke knapper-så det førte til at jeg gikk amok med masse forskjellige små knapper. Synes det ble en skikkelig fin finish på kjolen bakIdag har jeg kledd meg i kjolen og vår lille familie skal ut på loppemarked snart.
Ha en super lørdag allemann!!

10 kommentarer:

Vigleik sa...

Nice. Flott sommerkjole med stilig snitt og freshe farger:) Du er utrolig flink.

LahrA sa...

Skikkelig sommerkjole - fiiiin!!

Asbjørg sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Asbjørg sa...

Flott kjole - kos deg masse på loppemarked

Nina sa...

Ah - så det er flere som har sydd seg kjole i gult restrostoff i vår ;). Vet ikke om du har sett langt nok ned i bloggen til å se min gule sommerbombe. Foran ble kjolen veldig bra - men når jeg har prøvd den etterpå er det noe veldig merkelig bak. Noe i mønsteret som ikke passer. Har sett at det er flere sybloggere som opplever det samme med sin modell. Et onion-mønster. Nei, man får holde seg til gode gamle Burda eller Alt om håndarbeid tror jeg.

Jeg må i så fall prøve å se om jeg kan justere kjoleryggen min før jeg tar den i bruk. Men justere - det er innmari tiltak det. Ha også tenkt tanken å klippe kjolen opp i lappeteppefirkanter for å komme unna ;). Vi får nå se.

Din kjole var i hvert fall nydelig BÅDE foran og bak. Et veldig kledelig mønster til en nybakt mamma. Jeg savner å være ammende. Det er vel det koseligste i verden, men man kan jo ikke fortsette å produsere barn bare for at de skal amme i noen måneder ;).

Hei og hopp, ha det søndagsgodt!

Bitt@mi sa...

Du er så utrolig flink:-) Den kjolen ble super, og den hadde noen kjempefine knalle farger. Gult er en skikkelig gladfarge:-) Men du må få kjæresten til å ta bilder slik at vi kan få se både deg og kjolen skikkelig:-)
Ha en koselig søndag, misunner deg loppemarkedtur...
Klem fra meg!

Midtbo sa...

Så kul kjole! Herlig og sommerlig og du kommer til å gli godt inn i omgivelsene på loppis :)

shinedesign sa...

Hei og takk for koselig kommentar inne hos meg! Kjolen din ble helt nydelig. Fargene blir man jo bare skikkelig glad av :-) Ha en fortsatt flott søndagskveld!

Kristine sa...

Hei :-) så herlig kjole og stoff! skikkelig fornøyd med stolen vi fant ja, gyngestol er det..skikkelig morsom!

Unni Strand sa...

Fantastisk fin og tøff kjole! Jeg så på putene dine. Så morsomt at du broderer! Jeg synes det er så fint. Har du blitt inspirert av broderiene på Etsy.com?